Jdi na obsah Jdi na menu
 


22. 8. 2013

Druhá výprava – stavba stanů v Novosádech (2. 7. 2013)


 

1.jpgS měsíčním zpožděním vyrážíme na další výpravu. Květnovou výprava pro děti a mládež zrušilo letos prazvláštní počasí a tak se na kmenové tábořiště podívali jen dospělci. Všechno jsme si vynahradili v úterý 2. 7. 2013. 

Odpoledne vyrážíme na další pochod do okolí Velkých Pavlovic. Tentokrát se nám šlape mnohem lépe. Neneseme v rukou nesmyslné igelitky, na nohou máme použitelné boty a tak je jediným problémem fyzička J

Cesta však není moc dlouhá. Projdeme Staré hory a utáboříme se pod třešní na nejvyšší z vlkových teras za vinohradem. Tady nás čeká test v poznávání ovocných stromů. V tom byl nejlepší Radek se čtyřmi správnými názvy. Potom nás Vlk učí stavět přístřešky ze zubříkových celt. Zkoušíme to pořád dokola. Nakonec na nás čeká závěrečná zkouška. Vlk nám zavázal oči a přístřešek jsme si celý postavili poslepu. Dostali jsme od tety Pavlínky pochvalu a pak už jsme se věnovali vaření čaje, opékání špekáčků a povídání o táboře a woodcraftu a spoustě jiných věcí. Úplně za tmy nám Vlk zazpíval večerní píseň.

 

Stavba stanu „poslepu“. Se sekyrou pracuje Viktor

 

Ráno si ještě vaříme táborovou polévku. Taky se na nás přišel podívat celý příměstský tábor z ekocentra Trkmanka – mohli závidět! Pak už nás čeká návrat domů a balení na výpravu.

2.jpg

 

 

 

Pohled na náš tábor ráno před budíčkem