Jdi na obsah Jdi na menu
 


7. 8. 2008

Když se čas naplnil

Když se čas naplnil

 

K napsání tohoto článku a k následujícímu rozhodnutí mě donutilo několik skutečností , které se udály v posledních několika měsících a možná i letech.

Nejdříve tedy o rozhodnutí, které jsem učinil bezprostředně po letošním táboře. Po 16 letech mého působení v kmeni Vlci jsem se rozhodl jej opustit a nadále zůstat v lize pouze jako stráž. Pokud s tím kmen bude souhlasit rád bych se zúčastňoval některých jeho akcí jako host.Současně opouštím i osadu Brod. Tímto svým rozhodnutím se vzdávám veškerého svého vlivu na rozhodování o činnosti kmene.

Zároveň však ujišťuji své příznivce, že i nadále budu organizovat vandry po zemích českých, moravských, slovenských a jiných. Nebudou však zastřešeny kmenem Vlci, ale budou mojí osobní iniciativou. O jejich konání a programu budu případné zájemce informovat na svém webu, který si v nejbližší době zřídím.

A nyní k důvodům svého rozhodnutí:

1) V poslední době mám málo času a mnoho iniciativ, kterým bych se chtěl věnovat ( jeskyně, cestování po světě, lyžování apod.). A protože jsem vždycky kritizoval, že v kmeni vydržujeme lidi, kteří nejsou aktivní a pravidelně se nezúčastňují kmenových akcí nechci se v budoucnu dostat do jejich řad.

2) Od Starého Vlka jsem byl nařčen (a to vícekrát v poslední době),že již delší dobu usiluji o to, aby v kmeni byli jenom mojí starší kamarádi a nejradši bych zlikvidoval všechny děti, které jsou pro mě přítěží. Kdo mě dobře zná ví,že to není pravda. Nemíním se však již nadále bránit proti těmto stupidním nařčením.

3) Moje pochody v rámci tábora dle vyjádření Starého Vlka narušují jinak velmi bohatý a aktivní táborový život. No k tomu snad už není co dodat. Ani v tomto případě tedy už v budoucnu nebudu narušovat pečlivě propracovanou koncepci vlčích expedicí.

V závěru bych chtěl poděkovat všem lidem co mě v kmeni pomáhali a podporovali. Kmeni Vlci bych pak chtěl popřát to nejlepší do budoucnosti, hodně dobrých akcí a vandrů a vyřešení všech současných problémů, hlavně příliv nových mladých členů. 

 

Medvěd