Jdi na obsah Jdi na menu
 


22. 8. 2013

První výprava – Pochod do Eldoráda (30. 4. – 1. 5. 2013)


 

Sešlo se nás šest – čtyři mladí vítečníci a hodná Pavlínka a Starý vlk. Vlivem nevhodné výstroje a slabého tréninku musím říct, že jsme se vyploužili směrem do Starých hor. Prohlídli si život na vinicích, prostudovali dvě zastavení na nové naučné stezce městského okruhu Velkých Pavlovic a po značném úsilí, hlavně ze strany vítečníků, jsme dorazili za soumraku do Eldoráda.

 

1.jpg

 Mladí vítečníci na začátku pochodu: Radek Krejčiřík, Maty Fůkal, Viktor a Klárka Bednaříkovi

 

 2.jpgStavění přístřešku byla pro mnohé naprostá novinka a nečekaná dřina. Naštěstí vyvážená následným posezením u ohně a opékáním špekáčků. Dokonce došlo i zpěv a dlouhé povídání o vlčích výpravách.

Taky už známe pravidla několika základních pochodových zvyků. Večer zakončila Večerní píseň a ráno zase otevřela Ranní píseň. Následovala snídaně a po ní bojovka, při níž dvojice stopařů hledala kopí označená šátkem od svých protihráčů. Nejúspěšnější při této hře byl asi Radek Krejčiřík.

 

A zase se velí: „Do sedel!“ Tentokrát nám jde cesta snadněji (nějak se nám všechny v rukou nesenénesmyslíky vešly do batohů) a tak chvíli po poledni zastavujeme na terase u vlkovy vinice na místě kde tábořívají občas Vlci z Brna a vaříme si polévku. Další vrcholný zážitek se škrábáním brambory, loupáním cibule, krájením špeku a též přikládání pod kotlík. Hustá polévka ale chutnala všem bez výjimky.

3.jpg

 

Výpravu jsme zakončili zmrzlinou v cukrárně Jana……a už se těšíme na příští výpravu. Tentokrát dál od rodných Velkých Pavlovic.

 

Další výprava nás čeká ve dnech 31. 5. – 2. 6. 2013