Jdi na obsah Jdi na menu
 


19. 11. 2014

Stopovací hra a lukostřelecký výcvik 2014

Plánovaná a vyhlížená akce po vinobraní. Sraz byl ve Velkých Pavlovicích tradičně u vlčího parku. Nejprve se na cestu vydávají, zkušení, Štěpán (O) a Maty (JH). Cestou nechávají stopy z dětských karet s nadepsaným azimutem udávajícím další směr pochodu. Ostatní účastníci dnešní akce si nejprve zopakují práci s busolou a teprve poté je pouštím k nedaleké cukrárně a dětskému hřišti hledat první stopu.

V druhé skupině byli stopaři Luboš, Tadeáš, Dany a teta Pavla J Stopy nás vedou cestou… později i necestou. Nakonec i skrz vinohrady. Cestou vidíme, že se krajina ukládá k zimnímu spánku. Stopaři pilně hledají cestu i jednotlivé stopy. Jdeme místy známými i pro nás novými. Cesta končí ve stráni mého ovocného sadu u Jezírek (Novosády). Tady se utáboříme. Tadeáš se marně pokouší rozdělat oheň pro zahřátí. Já učím účastníky pochodu používat luk a šípy. Zásady střelby i pobytu na střelnici a správné držení luku a míření cvičíme téměř hodinu. Potom už ale střelba začíná mít úroveň. Střílíme na terče 22 x 36 cm na vzdálenost šest a deset metrů.

Máme sebou čtyři luky a víc než třicet šípů, takže si všichni zastřílíme dosytnosti. Nakonec ještě účastníkům připravuji malou loveckou stezku. Čtyři terče připravím do vzdálenosti od tří do jedenácti metrů. Některé na zem, jiné do výšky dvou metrů. Na jejich zasažení měli lovci jedenáct šípů. Mě a Štěpánovi šípy stačily. J Maty a Luboš, ulovili po třech terčích a Tadeáš trefil dva.