Jdi na obsah Jdi na menu
 


26. 9. 2008

Kiwendotha

Kiwendotha 2008

Je tomu odnepaměti, že obloha je možná tak trochu nespravedlivě rozdělena na dvě poloviny - severní a jižní. Lidé v různých koutech světa proto mohou sledovat různé hvězdy, souhvězdí i znamení. A je tomu tak dobře. Co se ale stane, když se některé souhvězdí chce podívat na druhou stranu oblohy? Naruší se tím harmonie celé oblohy a může nastat chaos, pád hvězd a destrukce celého světelného systému.

Tu se stalo, že se jedno malé, ale o to více pyšné zvířecí souhvězdí jižní oblohy rozhodlo přecestovat do světa severních hvězd. Výstrahám a varováním starších nedávalo patřičnou váhu a proklouzlo rovníkovou skulinou na sever. Nikoho asi už nepřekvapí, že se jednalo o souhvězdí páva.

  • Chcete vědět, co se přihodilo?
  • Chytíte pyšné souhvězdí páva a vrátite jej zpátky na oblohu?
  • Pomůžete vrátit severní obloze řád?

Letošní ročník Kiwendothy, poslední z Velkých her proběhne spolu s tábořením při příležitosti 18. výročního sněmu LLM

  • start hry:  v 9:00 (8:30 se budou vysvětlovat pravidla) - přijeďte pokud možno již v pátek, kdy celé setkání začne, proběhne sčítání a úvodní scénka hry.
  • konec hry: mezi 16:00 - 17:00 (zhruba od 12:30 do 14:30 bude pauza na oběd vyplněna aktivitami spojenými s ligovým sněmem), vyhodnocení proběhne na sněmu společně se slavnostním vyhlášením 1. ročníku Velkých her aneb Boje o Mahykanovu bojovou palici 
  • s sebou: pro potřebu hry - papír, tužka, šátek, sportovní oblečení
  • dejte vědět, v jakém přibližném počtu přijedete - hlaste se v přihlašovatele, do poznámky uveďte přibližný počet hráčů (hra je hlavně pro věkovou kategorii do osmnácti let) a počet a velikost týpí, které budete stavět.      


Vlčci a vlkyšky, 

našinec se též (tradičně) zúčastní táboření a her na Malém Waldenu.

Odjezd: 26.9.2008 z Velkých Pavlovic 15:49 hod, z Brna 16:57 hod (sraz 30 min před odjezdem)

Návrat: 28.9.2008 (ze Skleného jede vlak ve 13:00 hod) do Brna 14:20, do Velkých Pavlovic 15:21 hod.

Jízdné: 200,- Kč

Jídlo: půlku chleba, paštiku, sýr, špekáčky, 2x tatranky, 2x ovoce, špekáčky, ražniči, 4x brambory, 4x čaj, cukr, pol. v sáčku. 1,5 litru vody.

Do batohu: vybavení jako obvykle (zubříkovky v Brně vydává Ičinkši). Nezapomeňte, že už přichází podzim! – tenisky a tenké mikyny jsou na nic!!!! NEZAPOMEŇTE NE ŠERPU POCT! - bude sněm LLM.

 

Všechny Vás zve na výpravu náčelnictvo.

P.S. Brněnské Vlky povede Lůča a Ičink ši (JH) :-)