Jdi na obsah Jdi na menu
 


16. 4. 2008

XIX. Letní expedice

Pokyny na XIX.
  Letní expedici kmene Vlků


Údolí Višňového potoka u Kořence

19. 7. – 3. 8. 2008


Bratři a sestřičky z kmene Vlků,

opět se přiblížilo toužebně očekávané léto a s ním i tolik vyhlížené prázdniny a také další tradiční, nyní už XIX. Letní expedice kmene Vlků. vydáme se na známá i neznámá místa do údolí Višňového potoka i do lesů kolem posvátné Durany.

Bydlet budeme tradičně v indiánských týpí, woodcrafterských zubřících i traperských šeltrech. Na mladší účastníky čeká celotáborová hra s nejedním překvapením. Také na všechny účastníky čeká liga tradičně netradičních sportů a vejde se do programu i nějaký ten díl lesní školy. Určitě si užijeme (konečně!) initi (saunu) a také vyrobíme zásobu lesních čajů na dlouhé zimní večery a taky určitě využijeme i pece na pečení buchet (letos doufám úspěšně). Připravena je čtyřdenní výprava, putování po místech na koupání, bojovky známé i neznámé a návody na plnění činů.

Opět budeme hrát Hru o deku. Odměna v podobě indiánské deky čeká na toho kdo v průběhu tábora získá nejvíce nových Orlích per podle Svitku březové kůry.

Tradičně uprostřed expedice budeme zasedat a hodovat na tradičním sněmovním víkendu (26./27.7.2008). Čekají nás sportovní hry pro všechny přítomné (včetně návštěv) a také holko-klučičí hry. Sobotní večer bude zasvěcen Výročnímu sněmu kmene Vlků s volbou nového náčelnictva, přijímáním nových členů, přiznáváním Orlích per, udělováním titulů i plánováním příštího dění. Na sněm jsou zváni všichni nynější i bývalí členové kmene a pozvaní hosté a rodiče dětí.


Program může být doplněn nebo pozměněn podle vašich návrhů a podmětů.


Těšíme se na Vás.

Vaše miloučké náčelnictvo


Program XIX. Letní expedice kmene Vlků


pá 18.7. – odevzdání kufrů ve Velkých Pavlovicích (místo bude upřesněno)

v 15 – 16 hod.

v Brně ve vestibulu CVČ Lužánky

v 16 – 17 hod.

so 19.7. – odjezd na LEV, stavba tábora, zabydlení

ne 20.7. – úvod do celotáborové hry a lesní školy a Hry o deku

po 21.7. – pá 25.7. – hry a lesní škola


so 26.7. – turnaje a holkoklučíčí hříčky, příprava sněmu a ROP a ….

SNĚM KMENE


ne 27.7. – turnaje a holkoklučíčí hříčky pro děti i rodiče a přátele kmene

po 28.7. – hry a lesní škola

út 29.7. – čt 31.7. – výprava

pá 1.8. – závěrečná celodenní hra

so 2.8. – příprava na odjezd, velká vlčí hostina

ne 3.8. – návrat z LEV (Brno CVČ Lužánky v 15.30 hod)


Před táborem nezapomeň!


do 20. 5. 2008 – je potřeba odevzdat závaznou přihlášku ( k vytisknutí zde)

do 10. 7. 2008 – uhradí účastníci tábora poplatek

členové kmene 2.100,- Kč (stejně jako vloni) nečlenové 2.250,- Kč vlčátka do šesti let jedou zdarma! Dospělí hradí poplatky dle použitelnosti a doby pobytu.

Poplatky lze uhradit u hospodáře kmene Terezky Štefkové nebo u náčelníka kmene Pavla Vystrčila či Jary Vlka Suského v hotovosti. Jiný způsob platby je možný pouze po domluvě s hospodářkou.

Hodina odjezdu na tábor, stejně jako hodina návratu a předání zavazadel bude upřesněna při převzetí kufrů 18.7.2008! (za jízdní řády totiž nikdo neručí!!)


Seznam potřeb



na sebe: zelená košile, krátké plátěné kalhoty (podle počasí), pevná obuv (pohorky nebo kanady!!), větrovka nebo maskáč, šátek nebo kšiltovka proti slunci

) (propozice zde)
">do batohu: spací pytel, karimatka, svetr, pláštěnka, pracovní tričko nebo košile, igelitová plena, ešus, 2 lžíce, sekyra, nůž, svačina a pití na cestu!

do kufru: náhradní košile, 4 trička, náhradní prádlo, 7 párů ponožek, dlouhé kalhoty nebo sukně, plavky, neplavci vestu nebo kolo, 2 ručníky, tenisky, šátek, 1 starší utěrka (zůstane v inventáři kmene), vak na špinavé prádlo, šicí potřeby, spínací špendlík, 4 svíčky, funkční baterku, 4 m provázku, uzlovačku, teplákovou soupravu, deník, blok, psací a kreslící potřeby, dopisní papíry, toaletní papír, opasek, staré prostěradlo vhodné na další použití v táboře, toaletní potřeby, deku, sedlové brašny. Stylové oblečení (košile, bederní roušky, leginy, mokasíny, dívčí indiánské šaty), sagamorská roucha a kapoty jsou vítány.

NEZAPOMEŇTE NA ŠERPU POCT!



Případné dotazy zodpoví: J. Vlk Suský (Starý Vlk) na tel. čísle 739 085 043


Adresa XVII. LEV: XIX. Letní expedice Vlků

pošta Benešov u Boskovic

679 53

Poste Restante


Vedení LEV:

Pavel Vystrčil – náčelník kmene – vedoucí tábora

Jara Suský – Starý vlk – ohnivec kmene

Tereza Štefková – hospodář kmene

Alžběta Suská Ičink ši – písmák kmene


Starší kmene & spol. – programoví vedoucí